Efficiëntie in Beweging

Efficiëntie in Beweging

17 november 2023

With

Dit jaar heeft TGN|Fritom een ambitieuze stap gezet door het team te trainen volgens de principes van Lean Management. Met verschillende opleidingsniveaus, waaronder de basis White Belt tot het hoogste niveau, de Master Black Belt, streven we ernaar dat elke medewerker ten minste de White Belt-cursus succesvol afrondt. Onze inzet voor ontwikkeling gaat verder, waarbij medewerkers nu de Orange Belt hebben behaald en enkelen al zijn gestart met het behalen van de Green en Black Belt.

Bij TGN|Fritom vormt de Lean-filosofie de basis voor het verbeteren van processen waar mensen bij betrokken zijn. We benadrukken het belang van denken en handelen vanuit waarde, het bevorderen van een soepele workflow, het elimineren van verspilling, het documenteren van werkmethoden en voortdurende verbetering.

Deze toewijding onderstreept onze focus op continue groei en excellentie in dienstverlening.

Binnen ons dagelijks werk passen we Lean toe door verschillende methoden te gebruiken, waaronder het organiseren van werkplekken volgens het 5S-principe: scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en systematiseren.

We streven actief naar het verminderen van verspilling in onze processen, met specifieke focus op de zeven verspillingen van Lean. Als logistieke dienstverlener is het terugdringen van verspilling in transport een dagelijkse uitdaging, waarbij belading en planning naadloos op elkaar moeten aansluiten en efficiëntie centraal staat.

Onze dag begint met de Daily Stand-up, een korte bijeenkomst waarin teamleden verbeterpunten en successen delen, en hun planning op elkaar afstemmen. De nadruk ligt op open communicatie en het delen van leermomenten, waardoor de Daily Stand-up een cruciaal instrument blijft voor efficiënte samenwerking en voortdurende verbetering binnen onze organisatie.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van ons nieuwe warehouse en onze dienstverlening? Volg dan onze sociale media:

LinkedIn