Nee dank u

Ons verhaal

Als bedrijf zijn we van een schippersbedrijf uitgegroeid tot internationaal expediteur en logistieke dienstverlener.

1844: Start met schippersdiensten

Onze wortels gaan terug naar 1844, de voorloper van VMD en later TGN wordt opgericht door Jaco Hendrik de Vries. Zijn huis wordt omgebouwd tot kantoor en hier biedt hij schippersdiensten aan.

1921: De basis voor VMD

De volgende generatie met de familie De Vries dient zich aan en Tjerk Jacob de Vries registreert zijn bedrijf: Motordiensten T.J. de Vries. In datzelfde jaar registreert Ynze Dijkstra Motordiensten Y. Dijkstra. Hij gebruikt in zijn briefhoofden in 1930 al VMD.

Foto Gouden Koets TGN1
Foto Motordiensten TJ De Vries2

1939: Verhuizing VMD

VMD Expresse wordt officieel geregistreerd en verhuist naar de Thorbeckegracht 64 in Zwolle. De eerste transport grondslag is gelegd.

1977: Transport van de Gouden Koets

Een bijzonder opdracht: VMD mag de Gouden Koets voor een expositie vervoeren van de koninklijke stallen in Den Haag naar Drunen. VMD krijgt vanuit verschillende hoeken complimenten over de manier waarop zij deze klus hebben geklaard. Deze delicate opdracht is precies wat het bedrijf typeert: VMD staat voor wat het doet en geeft niet op bij complex uit te voeren opdrachten.

1984: Fritom

De leden van de Samenwerkende Transportbedrijven groep worden opgekocht door de Friese Transport Ontwikkelingsmaatschappij BV, de latere Fritom Group. Vandaag de dag is Fritom een groep van zeven logistieke bedrijven met tien vestigingen: elk met hun eigen identiteit en specialisme. Het zijn zelfstandig opererende bedrijven, die waar nodig samenwerken op het gebied van kennis en organisatie. Hierdoor wordt voor elke logistieke uitdaging de beste oplossing geboden.

2002: Meerdere certificeringen

VMD krijgt het certificaat van goedkeuring 1063838 van het Bureau Veritas Quality International BV. In dit certificaat wordt duidelijk gemaakt dat het managementsysteem van de organisatie voldoet aan de EN-ISO 9001 – 2000 eisen. Daarnaast krijg VMD van de Physical Distribution Group, een onderdeel van Transport en Logistiek Nederland, het Certificate of quality logistics service provision nummer 2002-048. De certificaten zijn toonaangevend voor de kwaliteit dat het bedrijf levert.

2003: Fusie VMD en TGN

Ruim anderhalve eeuw na de oprichting vindt de fusie tussen Expeditiebedrijf VMD en Transport Groep Nederland (TGN) plaats. Vanaf 2009 is deze naam veranderd naar TGN|Fritom.

Heden: De wereld binnen handbereik

Als internationale dienstverlener regelt TGN|Fritom voor zijn klanten steeds vaker zendingen die meer aandacht nodig hebben dan de standaard. Dit gebeurt vanuit ons warehouse dat liefst 25.0000 m2 telt, met een ondernemend team van zo’n 35 mensen. TGN|Fritom gaat daarbij graag langdurige relaties aan met zijn opdrachtgevers.

Laat u verrassen door onze mogelijkheden!